Minden, ami ló – kiállítás Csobánkán

Képzőművészeti kiállítás Csobánkán „A művészet és a valóság találkozása”
A Szent László Király Lovas Egyesület 2014. április 26-27-i hétvégén, egyedülálló kiállítást, vásárt, rajzpályázatot szervez „Minden, ami LÓ” címmel. Célja festményen, grafikán, fotón, egyéb képzőművészeti alkotásokon megjeleníteni, interaktív foglalkoztatások révén összekötni a lovak világát és az érdeklődő közönséget. Helyszíne a Csobánkai Lovarda, ami különleges lehetőséget biztosít a művek bemutatására adottságainak köszönhetően.

A kiállítás védnöke: Balogh Gábor olimpikon, Világ- és Európa bajnok öttusázó. Jelenlétével megtisztel minket dr. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok, a lólengés világklasszisa, Winkler Sándor Józsefné Csobánka polgármestere, valamint Szotyori Nagy Kristóf a Díjugrató Szakág elnöke
Partnereink: Magyar Lovas Szövetség Díjugrató Szakág, lovasok.hu, IRMÁk Nonprofit Kft., Csobánka Önkormányzata.
A kiállítás ad teret a Szent László Király Lovas Egyesület által kiírt rajzpályázat eredményhirdetésének is, melynek zsűrijét Kőfaragó József festőművész vezeti.

Több neves kiállítás anyagát ötvözi a mostani, nagyszámú képzőművészeti alkotást tekinthetnek meg a látogatók, sokféle művész szemén keresztül figyelhetik meg, hogy tükröződik a lovak világa a különböző műalkotásokban. A kiállítók között köszönthetjük többek között Barkóczi József és Markovics Gábor festőművészeket, Németh András, Lunczer Anikó, Pálinkás Anna, Gyükér Zsófia grafikusokat, Somogyi György fotóművészt, több sportfotóst… és a kör egyre tágul. Szerencsére a lovarda is képes egyre nagyobbra tárni kapuit és helyet adni a „művészet és a valóság találkozásának”.

A kiállítás ideje alatt interaktív foglalkozások is várják az érdeklődőket. Próbára tehetik rajztudásuk, festményeket készíthetnek, lovagolhatnak, betekinthetnek a lovarda életébe, testközelből élhetik át a művészet és a valóság találkozását.Szeretettel várjuk rendezvényünkön!
[FAGP id=3022]

A kiállításon készült összes fotó ide kattintva megtekinthető!

Comments are closed.